Lamisil®-emulsiovoide

Tässä Usein kysyttyä -osiossa annetaan vastauksia jalkasilsaa ja sen hoitoa koskeviin yleisiin kysymyksiin.

Usein kysyttyä
Voiko Lamisil®-emulsiovoiteen käytön lopettaa, kun oireet ovat hävinneet?

Ei. Vaikka oireet olisivatkin hävinneet, infektio ei välttämättä ole vielä parantunut. Tästä syystä Lamisil®-emulsiovoidetta on tärkeää käyttää ohjeiden mukaisesti.

Entä jos emulsiovoiteen käyttö unohtuu?

Levitä emulsiovoide heti, kun muistat asian, ja jatka sitten hoitoa tavanomaiseen tapaan. Älä levitä kaksinkertaista määrää.

Onko hoidolla haittavaikutuksia?

Useimmilla ei esiinny mitään haittavaikutuksia. Harvinaisissa tapauksissa voi esiintyä allergiaa vaikuttavalle aineelle. Jos saat allergisen reaktion, poista emulsiovoide jaloista runsaalla vedellä tai spriillä. Pese ja kuivaa jalat tämän jälkeen ja ota yhteys lääkäriin. Jos valmiste ärsyttää tai kuivattaa ihoa, kysy neuvoa lääkäriltä tai apteekin henkilökunnalta.

Montako kertaa vuorokaudessa Lamisil®-emulsiovoidetta käytetään?

Jos sinulla on jalkasilsa varpaanväleissä, käytä Lamisil®-emulsiovoidetta kerran vuorokaudessa seitsemän päivän ajan.

Tarttuuko jalkasieni yhä, vaikka olen jo aloittanut Lamisil®-hoidon?

Jalkasieni voi yhä tarttua, vaikka hoito olisikin aloitettu. Jalkasilsan paranemisen kannalta on hyvin tärkeää, että käytät emulsiovoidetta ohjeiden mukaisesti eli kerran vuorokaudessa viikon ajan.

Mitä muuta jalkasilsan hoidossa on otettava huomioon?

Pese jalat päivittäin ja kuivaa ne huolellisesti. Vaihda pyyhe, pesulappu ja sukat päivittäin hoidon aikana. Älä raavi ihottuma-aluetta. Sieni voi levitä käsien mukana muille ihoalueille ja infektio voi uusiutua.

Onko Lamisil®-emulsiovoiteen käyttö turvallista raskauden tai imetyksen aikana?

Kysy neuvoa lääkäriltä, jos sinulla on jalkasilsa imetyksen tai raskauden aikana. Lamisil®-emulsiovoidetta ei saa käyttää imetyksen aikana.