Lamisil® Solo

Tässä Usein kysyttyä -osiossa annetaan vastauksia jalkasilsaa ja sen hoitoa koskeviin yleisiin kysymyksiin.

Usein kysyttyä
Miten on mahdollista, että vain yksi Lamisil® Solo -hoitokerta riittää?

Lamisil® Soloa levitetään vain kerran, mutta sen vaikuttava aine jää ihoon jopa 13 päivän ajaksi ja tuhoaa jalkasilsainfektion aiheuttavaa sientä koko tämän ajan.

Miten pian Lamisil® Solo -hoidon jälkeen voi peseytyä?

Paras teho saavutetaan, jos 24 tuntiin valmisteen käytön jälkeen ei käydä suihkussa eikä kylvyssä.

Onko valmisteella haittavaikutuksia?

Useimmilla ei esiinny mitään haittavaikutuksia. Harvinaisissa tapauksissa voi esiintyä allergiaa vaikuttavalle aineelle. Jos saat allergisen reaktion, poista kalvo spriillä, pese ja kuivaa jalat ja ota yhteys lääkäriin. Jos valmiste ärsyttää tai kuivattaa ihoa, kysy neuvoa lääkäriltä tai apteekin henkilökunnalta.

Miten Lamisil® Solo eroaa muista Lamisil-valmisteista?

Muita Lamisil®-valmisteita on käytettävä päivittäin viikon ajan, ja osaa voidaan käyttää muiden sieni-infektioiden hoitoon.

Lamisil® Soloa käytettäessä yksi hoitokerta riittää, ja valmiste on kehitetty nimenomaan varpaanväleistä alkavan jalkasilsan hoitoon.

Parantaako Lamisil® Solo jalkasilsan pysyvästi?

Oikein käytettynä Lamisil® Solo parantaa tämänhetkisen infektion ja pienentää infektion uusiutumisriskiä enintään kolmen kuukauden ajan. Huolehdi hyvästä jalkahygieniasta ja noudata jalkasilsan ehkäisyvinkkejä silsan uusiutumisen ehkäisemiseksi.

Oireita on vain toisessa jalassa. Miksi molemmat jalat pitää hoitaa?

80 prosentissa tapauksista sientä on molemmissa jaloissa, vaikka vain toinen jalka oireilee. Käytä Lamisil® Soloa ohjeiden mukaisesti molempiin jalkoihin, jotta jalkasilsan hoito onnistuisi eikä silsa uusiutuisi.

Vain varpaanvälissä on silsaa. Miksi liuosta on silti levitettävä muuallekin jalkoihin?

Sienitartunta on todennäköisesti levinnyt muuallekin jalkaan, vaikka se ei näykään ulospäin. Käytä Lamisil® Soloa ohjeiden mukaisesti, jotta jalkasilsa paranisi eikä silsa uusiutuisi.

Onko Lamisil® Solon käyttö turvallista raskauden tai imetyksen aikana?

Kysy neuvoa lääkäriltä, jos sinulla on jalkasilsa imetyksen tai raskauden aikana. Lamisil® Soloa ei saa käyttää imetyksen aikana.

Mitä muuta jalkasilsan hoidossa on otettava huomioon?

Pese jalat päivittäin ja kuivaa ne huolellisesti. Vaihda pyyhe, pesulappu ja sukat päivittäin hoidon aikana. Älä raavi ihottuma-aluetta. Sieni voi levitä käsien mukana muille ihoalueille ja infektio voi uusiutua.