Lamisil®-sumute

Tässä Usein kysyttyä -osiossa annetaan vastauksia jalkasilsaa ja sen hoitoa koskeviin yleisiin kysymyksiin.

Usein kysyttyä
Voiko Lamisil®-sumutteen käytön lopettaa, kun oireet ovat hävinneet?

Ei. Vaikka oireet olisivatkin hävinneet, infektio ei välttämättä ole vielä parantunut. Käytä Lamisil®-sumutetta jalkasilsan hoitoon ohjeiden mukaisesti eli kerran vuorokaudessa 7 päivän ajan.

Entä jos sumutteen käyttö unohtuu?

Suihkuta sumutetta heti, kun muistat asian, ja jatka sitten hoitoa tavanomaiseen tapaan. Älä suihkuta kaksinkertaista määrää.

Onko hoidolla haittavaikutuksia?

Useimmilla ei esiinny mitään haittavaikutuksia. Harvinaisissa tapauksissa voi esiintyä allergiaa vaikuttavalle aineelle. Jos saat allergisen reaktion, poista sumute jaloista runsaalla vedellä tai spriillä. Pese ja kuivaa jalat tämän jälkeen ja ota yhteys lääkäriin. Jos valmiste ärsyttää tai kuivattaa ihoa, kysy neuvoa lääkäriltä tai apteekin henkilökunnalta.

Montako kertaa vuorokaudessa Lamisil®-sumutetta käytetään?

Jos sinulla on jalkasilsa varpaanväleissä, käytä Lamisil®-sumutetta kerran vuorokaudessa seitsemän päivän ajan.

Tarttuuko jalkasieni yhä, vaikka olen jo aloittanut Lamisil®-hoidon?

Jalkasieni voi yhä tarttua, vaikka hoito olisikin aloitettu. Jalkasilsan paranemisen kannalta on hyvin tärkeää, että käytät sumutetta ohjeiden mukaisesti eli kerran vuorokaudessa viikon ajan.

Onko Lamisil®-sumutteen käyttö turvallista raskauden tai imetyksen aikana?

Kysy neuvoa lääkäriltä, jos sinulla on jalkasilsa imetyksen tai raskauden aikana. Lamisil®-sumutetta ei saa käyttää imetyksen aikana.

Mitä muuta jalkasilsan hoidossa on otettava huomioon?

Pese jalat päivittäin ja kuivaa ne huolellisesti. Vaihda pyyhe, pesulappu ja sukat päivittäin hoidon aikana. Älä raavi ihottuma-aluetta. Sieni voi levitä käsien mukana muille ihoalueille ja infektio voi uusiutua.